Arabská kuchyně

Akce byla zahájena v čajovně, kde se mladí lidé pohodlně usadili v arabském stylu vyzdobené čajovně. Pavel Zdráhal všechny přivítal a vyhlásil vítěze jednotlivých kategorií. Poté lektor Milan Václavík vyprávěl o historii arabské kuchyně za doprovodu fotografií. Už na začátku se mohli studenti občerstvit a ochutnat arabskou kávu provoněnou kardamomem. V průběhu besedy lektor nechal  kolovat mističky s kořením. V druhé části programu se studenti přesunuli do hlavní části restaurace, kde si sami mohli vyzkoušet, jaké to je si vytvořit vlastní falafel. Sami si dochutili připravenou směs a pomocí zvláštní pomůcky vytvarovali jednotlivé kusy a vkládali do oleje.  Dále ochutnali tradiční Hommos a vše zapíjeli kořeněným, slaným, jogurtovým nápojem – Ayranem. Jako doplněk byly olivy a arabský chléb pita. Studenti se s vervou pustili do výroby falafelu a postupně ochutnali veškeré připravené speciality. Po zakončení byl krátký prostor pro otevřenou debatu a fotografování.

Místo konání: Klub cestovatelů, Brno