Mezinárodní kulinářské setkání
Dobrovolníci z několika zemí Evropy představili dětem ze školního klubu při praktické škole ve Frýdku – Místku svou zemi za pomoci chuťových vjemů. Sestavili speciální menu, které se skládalo z předkrmu ze Španělska, turecké polévky, hlavního chodu rovněž ze Španělska, a zákusku z Rumunska. Na začátku společně nakoupili ingredience, a poté z nich děti, pod vedením dobrovolníků, připravily jednotlivé pokrmy.
Patricija, která vystudovala v Rumunsku filozofii a pedagogiku, říká:„Připravila jsem si workshop, v rámci kterého jsme si ukázali, jak recyklovat věci, které běžně vyhazujeme“.
Účastníci ochutnají v průběhu tři země. Společně nakoupí ingredience. Všichni se budou účastnit přípravy a posléze vaření. V průběhu se seznámí s tradičními jídly v těchto zemích a naučí se několik základních pozdravů a slovíček. Na konci se nachystá slavnostní tabule a poté všichni ochutnají, co připravili.
Místo konání: Střední škola, základní škola a mateřská škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace