Středoamerické vaření aneb kolik barev má kukuřice

V rámci workshopu jsme představili kuchyně zemí Střední Ameriky (zvláště Mexika) a plodiny, které z této oblasti pochází, jejich historie, využití a dostupnost pro naše vaření. V úvodu programu lektor představil Středoamerickou kuchyni a její specifika, tedy plodiny, které z oblasti pocházejí, způsob, jakým se kuchyně vyvíjela prostřednictvím interakce s evropskými přistěhovalci, typické pokrmy a stolování, odlišnosti i podobnosti.
Poté společně s účastníky uvaří pokrm pocházející ze středoamerické kuchyně, po stolování proběhne sdílení informací, receptu a dojmů, tipy na místní restaurace s exotickou kuchyní, obchody, kde lze koupit suroviny, opakování získaných informací.

Účastníci navíc s pomocí lektora uvaří a ochutnají pravé středoamerické burritos, zapíší si recept a zjistí, co vše si zapamatovali a co ještě mohou využít.

Místo konání: Olomouc