Světové kuchyně

Všichni zúčastnění se přesunuli do čajovny, kde Pavel Zdráhal hned v úvodu provedl vyhlášení jednotlivých kategorií regionálního kola školních časopisů a byly jim rozdány diplomy. Hlavním lektorem pro tento den byl séfkuchař restaurace a mistr arabské kuchyně Milan Václavík. V prvních čtyřiceti minutách nastínil pomocí fotografií a vyprávění nejvýraznější světové kuchyně, historii putování jednotlivých chutí, získávání surovin ve světě a spousty dalších zajímavých věcí souvisejících se stravováním. V průběhu povídání hrála relaxační indická hudba a posluchači ochutnali vynikající indický kořeněný čaj Masala. V průběhu celé akce čajovnou kolovalo exotické koření, které si mohly děti i ochutnat. Největší zájem vzbudily netypické kuchyně jako je Entomofágie – pojídání hmyzu a podobné. V někom to způsobilo odpor a někdo je rozhodnut, že až bude příležitost, určitě ochutná.

Po krátké přestávce a diskusi se všichni přesunuli do prostoru restaurace, kde měli  za úkol si připravit těsto na indickou placku čapáti. Po dvaceti minutách byl výsledek na světě a všichni jen čekali, až si placku upraví na speciální pánvi. Čapáti se hodí jako příloha ke kořeněnému pokrmu Masala Dosa, který báječně doplnil žaludky i atmosféru celé akce. Na konec byla sladká tečka khír.

Místo konání: Klub cestovatelů, Brno Královo pole