Turecko - kuchyně východu

Cíl:

  • Multimediální prezentace je alternativní metodou učení, připravena etnology speciálním způsobem
  • V době multimediální prezentace ukážeme dějiny Osmanského impéria, které měly vliv na kulturu jižní Evropy, a díky workshopu si účastnící osvojí praktické dovednosti pečení tureckých jídel – lahmacunu nebo buklavy.
  • Ukázka dané země a jejich všech aspektů nabádá k cestování a poznávání zajímavých lidí, nových míst.

Obsah:

  • Znalosti získané na hodinách dějepisu naleznou praktické využití vv době workshopu (znalosti rozlohy osmanského impéria a také jeho vliv na jiné kultury)
  • Získání praktických dovedností ve směru přípravy tureckého jídla
  • Tolerance a pochopení Ostatních – poznání jiných kultur a naučení se nepoužívat stereotyp
  • Podpořit vlastní poznávání, cestování, mluvení s lidmy – poznání sebe, své kultury z jiného pohledu.

Lektor:

Země: Turecko

Vhodné předměty: zeměpis, dějěpis

Délka: 90 minut

Forma programu: multimediální prezentace

Pomůcky:

  • zatemněná místnost
  • data projektor
  • plátno
  • DVD, notebook
  • nádobí a koření potřebné k workshopu vaření

Cena: 500,- Kč