Turecko - kuchyně východu
Cíl:
- Multimediální prezentace je alternativní metodou učení, připravena etnology speciálním způsobem
- V době multimediální prezentace ukážeme dějiny Osmanského impéria, které měly vliv na kulturu jižní Evropy, a díky workshopu si účastnící osvojí praktické dovednosti pečení tureckých jídel – lahmacunu nebo buklavy.
- Ukázka dané země a jejich všech aspektů nabádá k cestování a poznávání zajímavých lidí, nových míst.
Obsah:
- Znalosti získané na hodinách dějepisu naleznou praktické využití vv době workshopu (znalosti rozlohy osmanského impéria a také jeho vliv na jiné kultury)
- Získání praktických dovedností ve směru přípravy tureckého jídla
- Tolerance a pochopení Ostatních – poznání jiných kultur a naučení se nepoužívat stereotyp
- Podpořit vlastní poznávání, cestování, mluvení s lidmy – poznání sebe, své kultury z jiného pohledu.
Lektor:
Země: Turecko
Vhodné předměty: zeměpis, dějěpis
Délka: 90 minut
Forma programu: multimediální prezentace
Pomůcky:
- zatemněná místnost
- data projektor
- plátno
- DVD, notebook
- nádobí a koření potřebné k workshopu vaření
Cena: 500,- Kč